Mijn achtergrond

Mijn geboorteplaats is Volgograd, een Russische stad op de westelijke oever van de rivier de Wolga. In 1961, mijn geboortejaar, heette deze stad nog Stalingrad, bekend om haar doorslaggevende strijd in 1942 tegen het Duitse naziregime.

Ik volgde daar middelbaar onderwijs, studeerde aan de universiteit van Volograd, maar koos uiteindelijk niet voor een beroep in mijn studierichting.

Mijn liefde voor de natuur en bloemen leidde mij naar de sierkunst en ik leerde in de praktijk het vak van florist en decorontwerper.

Ik werkte als florist en maakte decors in Volgograd en Moskou bij voorname bedrijven en organisaties. Ook volgde ik diverse cursussen bij de beroemde stichter van de Internationale Floristikskule, Ursula Wegener.

Op basis van mijn gevoel voor compositie, mijn kennis en ervaring van en met organische materialen, ontwikkelde ik mijn eigen stijl. Hierdoor ontstaan mooie en interessante collages van beeldende kunst.

Daarna woonde en werkte ik een paar jaar in Cyprus. In die periode ontwikkelde ik mij verder en organiseerde met nieuwe compilaties een geslaagde expositie in Agia Napa.

Nu woon ik in Nederland en ga verder met mijn passie voor beeldende kunst, waarbij ik gebruik blijf maken van mijn ervaring  op het gebied  van bloemsierkunst en decoraties.

Mijn filosofie.

Ik ben gecharmeerd van collages, een melange van technieken en stijlen. Voor mij weerspiegelt dit tijdgeest, dynamiek en frisheid, de levenscyclus en haar elementen.

Door het verfraaien van ons leven met organische kunst en collages, en door gebruik te maken van de schoonheid vqn natuurlijke vormen, communiceren wij met het eeuwige, het ware en het perfecte.