EXPOSITIE MARIBENART IN MOC – BUURTKAMER 

Zondag 26 november organiseerde Marina Westendorp een expositie in de  Buurtkamer met onderdelen van haar unieke collectie van Decoratie – Kunstwerken en Sieraden.

Marina geeft een bijzondere dimensie aan de amateurkunst in Amstelveen. Daarvoor was zij in bloemsierkunst en decoratie en collagekunst werkzaam en in haar jaren in Cyprus had zij met haar werk een interessante expositie in Agia Napa.

Toen zij naar Nederland verhuisde ontwikkelde ze zich verder.

Marina's motto is: 'Het verfraaien van ons leven met kunst en door gebruik te maken van de schoonheid van natuurlijke vormen, biedt ons de mogelijkheid om te communiceren met het eeuwige, het ware en het perfecte.'

Zij past dat toe in de door haar gemaakte sieraden, collages, decoraties, figuren en mozaïeken. Daarbij gebruikt ze allerhande materialen van natuurlijke materialen en metaal maar ook, heel verrassend, houtmateriaal dat ze in het Amsterdamse Bos vindt.

Een review van Conchita Willems over de expositie 

Afgelopen zondag 26 november 2023 waren vriendin Alda en ik enthousiast naar de expositie van Amstelveense kunstenares Maribenart. Wat opviel aan haar kunstwerken is dat alle materialen uit de natuur komen. Veel soorten hout: takken, snippers, planken, dik, dun. Een hele aparte stijl wordt gebruikt, waarbij de natuurelementen, veelal afkomstig uit het Amsterdamse bos, veredeld verbonden worden met ijzerdraad."

Lees het hele verhaal op de nieuwswebsite MijnAmstelveen