Mijn geboorteplaats is Volgograd, een Russische stad op de westelijke oever van de rivier de Wolga. In 1961, mijn geboortejaar, heette deze stad nog Stalingrad, bekend om haar doorslaggevende strijd in 1942 tegen het Duitse nazi-regime.

Ik volgde daar middelbaar onderwijs, studeerde aan de universiteit van Volograd, maar koos uiteindelijk niet voor een beroep in mijn studierichting. Mijn liefde voor de natuur en bloemen leidde mij naar de sierkunst en ik leerde in de praktijk het vak van florist en decorontwerper.

Ik werkte tal van jaren als florist en maakte decors in Volgograd en Moskou bij voorname bedrijven en organisaties. Ook volgde ik diverse cursussen bij de beroemde stichter van de Internationale Floristikskule, Ursula Wegener.

Daarna woonde en werkte ik in Cyprus. In die periode ontwikkelde ik mij verder en organiseerde met nieuwe compilaties een geslaagde expositie in Agia Napa.

Nu leef ik al vele jaren in Nederland en ben verder gegaan met mijn passie voor beeldende kunst in diverse vormen.

Je ziet dat terug in mijn werk

'Het verfraaien van ons leven met kunst en door gebruik te maken van de schoonheid van natuurlijke vormen, biedt ons de mogelijkheid om te communiceren met het eeuwige, het ware en het perfecte.'